Image
Yvonne Sörensen Björud.
Yvonne Sörensen Björud. Bild: United Spaces.

United Spaces storsatsar i Göteborg

Bolag Coworkingbolaget United Spaces expanderar kraftfullt och satsar nu i Göteborg med två stora anläggningar – en på var sida om älven.
Publicerad den 27 Maj 2021

– Självklart ska vi finnas på plats när Göteborg kavlar upp ärmarna för ny business. Landets andra stad kokar av entreprenörsskap med stor efterfrågan på flexibla arbetsplatser för både enskilda och företag, säger Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Satsningen i Göteborg innebär att anläggningen på Östra Hamngatan 16 mer än fördubblas i storlek, samtidigt som en helt ny öppnar på Lindholmen i september. Totalt beräknas de båda arenorna kunna husera 1 000 personer i olika slags skräddarsydda medlemslösningar – från lounge i flera storlekar till avskilt private office.

Med verksamhet sedan 1999 är United Spaces både pionjären och nestorn i den svenska coworkingbranschen. 2019 köptes bolaget av Castellum för att möta den växande efterfrågan på större flexibilitet, tjänster och service kopplade till kontorslivet. Under det gångna pandemiåret har trenden gått spikrakt uppåt, vilket tydligt framgår av Castellums färska undersökning Framtidens arbetsliv där två av tre kontorsarbetare kan tänka sig att arbeta eller arbeta delvis på ett coworking-kontor.
– Kärnan i coworking är att det ska vara kul att gå till jobbet. Våra arbetsplatser är mer av mötesplatser. Traditionella kontorslösningar med långa avtal och komplicerade kontrakt får tuffare konkurrens och pandemin skyndar på utvecklingen. Även stora bolag börjar se fördelarna med coworking, konstaterar Yvonne Sörensen Björud. Faktum är Castellum själva går över till coworking. Både bolagets huvudkontor och regionkontor Väst tar plats som medlemmar i United Spaces när stora delar av Östra Hamngatan 16 byggs om för coworking.
– Vi tror på coworking, och vi tror på det flexibla arbetssättet som en del av framtida lösningarna och vi äger därför United Spaces – så nu ska vi leva som vi lär. Flexibla kontor med mer service, roligare umgänge, mer kreativitet – helt enkelt en attraktiv arbetsplats och en nyckel för att attrahera rätt medarbetare i framtiden, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum.

United Spaces på Östra Hamngatan växer från dagens 2 423 kvadratmeter till 5 952 kvadratmeter. Castellum AB och Castellum Väst hyr 1 700 kvadratmeter i den topprenoverade anläggningen som invigs 1 juni.
I september öppnar United Spaces i Uni3 på Lindholmen med 2 100 kvadratmeter, som under Q1 2022 följs av ytterligare 2 000 kvadratmeter.
Inredningsarkitekter för Östra Hamngatan är Refine, och anläggningen på Lindholmen designas av Specific Generic.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige