Image

Unibail-Rodamco blir Unibail-Rodamco-Westfield

Bolag Unibail-Rodamco fullföljer förvärvet av Westfield och tillsammans bildas Unibail-Rodamco-Westfield. Den nya gruppen blir en världsledande utvecklare och operatör av shoppingdestinationer.
Publicerad den 11 Juni 2018

Genom sammanslagningen av Unibail-Rodamco och Westfield bildar två av fastighetsbranschens starkaste varumärken tillsammans nya Unibail-Rodamco-Westfield.

Med en fastighetsportfolio värderad till 62 miljarder euro, bestående av 88 procent detaljhandel, 7 procent kontor och 6 procent utställnings- och mässhallar, äger och driver Unibail-Rodamco-Westfield tillsammans 102 shoppingcentrum i 13 länder. Av dessa är 56 stycken premiumdestinationer i några av Europas och USAs största städer. Tillsammans välkomnar shoppingcentrumen 1.2 miljarder besökare årligen.

Den nya gruppen erbjuder en bred plattform för varumärken inom detaljhandeln och skapar unika besöksupplevelser. Westfields varumärke kommer succesivt implementeras i Unibail-Rodamcos största shoppingcentrum i Europa.

Utöver existerande tillgångar har Unibail-Rodamco-Westfield tillsammans en investeringsportfolio värderad till 13 miljarder euro. Genom gruppens globala CSR- strategi, Better Places 2030, ämnar Unibail-Rodamco-Westfield att utveckla och investera i projekt med fokus på miljö och genom det bidra till att bygga bättre och mer miljövänliga städer.

- Idag är en extraordinär dag då vi offentliggör sammanslagningen av Westfield och Unibail-Rodamco. Tillsammans med våra 3.700 anställda ser vi fram emot att skriva ett nytt kapitel i vår gemensamma historia. Med en unik kunskap inom detaljhandel, kontor och utställningshallar kommer den nya gruppen generera ett otroligt starkt värde och kunna leverera nya projekt i världsklass, säger Christophe Cuvillier, Group Chief Executive Officer.
Unibail-Rodamco-Westfield är börsnoterat på Euronext Amsterdam och Paris. En andra börsnotering har skapats i Australien genom Chess Depositary Interests.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige