Image

Ulf Nilsson avgår som vd för D Carnegie

Bolag Ulf Nilsson har beslutat att frånträda posten som vd för D Carnegie. Svein Erik Lilleland, för närvarande styrelseledamot, har utsetts till tillförordnad vd.
Publicerad den 6 September 2017
Ulf Nilsson. Bild: Nicklas Tollesson
Ulf Nilsson.

Ulf Nilsson har, efter diskussioner med styrelsen, beslutat att avgå som vd. Enligt bolaget bygger beslutet på Ulf Nilssons önskan om att fokusera på andra initiativ. Styrelsen har nu initierat en process för att hitta en ny vd för bolaget.

Under denna process har Svein Erik Lilleland utsetts till tillförordnad vd. Svein Erik Lilleland anslöt till D Carnegies styrelse i oktober 2016 och har sedan dess haft nära kontakt med företagsledningen. Ulf Nilsson kommer att stanna kvar i bolaget under en övergångsperiod, för vilken den specifika längden ännu inte bestämts, för att säkerställa en ordnad överlämning.

– Vi tackar Ulf för hans många framgångsrika år med Bolaget och önskar honom all lycka i framtiden. Ulf har beslutat att han vill fokusera sin tid på andra projekt. Vi är övertygade om att Svein Erik, med stöd av D Carnegies befintliga företagsledning, kommer att fortsätta verkställa affärsplanen och maximera värdet för aktieägarna i D Carnegie under övergångsperioden, då processen för att hitta en ny vd påbörjas, säger styrelseordföranden James Seppala.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige