Image

Två nya namn i Strategisk Arkitekturs styrelse

KARRIÄR Två kända namn tar plats i Strategisk Arkitekturs styrelse. Bland annat Eva Eriksson.
Publicerad den 30 Mars 2009

Ny styrelseordförande i Strategisk Arkitektur är Christian Drougge, till vardags verksam inom investmentbolaget Proventus. Dessutom har Eva Eriksson tagit plats i styrelsen för arkitektkontoret och gasellföretaget Strategisk Arkitektur, Christian som styrelseordförande och Eva som ledamot.

- Vi tror på evolution. I ett skede där fastighetsbranschen och våra kunder står inför stora förändringar är det viktigt att förstärka bolagets styrelsearbete med den kompetens som Eva och Christian representerar, de kommer att hjälpa oss att ta arkitekturaffären till nästa nivå, säger Göran Ekeroth, vd och partner, Strategisk Arkitektur.

Christian Drougge är verksam inom riskkapitalindustrin, idag som Investment Director på Proventus. Han har tidigare erfarenhet från poster inom Kinnevik och MTG samt på styrelseposter inom Nordic Broadcasting Oy, MTV Oy och som styrelseordförande i norska Toy Republic AS.

Eva Eriksson är tillförordnad vd för Ole Vagners svenska bolag, efter tidigare vd-poster på norska börsnoterade hotellfastighetsbolaget Norgani samt senast för fondbolaget Nordic Lodge. Eriksson tar med sig erfarenheter från chefposter inom Kungsleden, JM och NCC samt sitter även i styrelsen för BWG Homes ASA och Byggpartner AB. Styrelsen består i övrigt även av Göran Ekeroth, Andreas Fries och Anders Pihlgren (adjungerad).

Strategisk Arkitektur har på senare tid skapat projekt som Kungsbrohuset i Stockholm city, Mannheimer Swartlings nya huvudkontor, nya ÅF-huset i Haga Norra och krögaren Pontus Frithiofs nya restaurang Pontus! i centrala Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige