Image
Bild: White

Turisthotellet på Marstrand blir bostadsrätter

Bolag 2004 köpte Ernst Rosén Turisthotellet på Marstrand med planer att göra om det till bostäder. Byggnaden har stått tom sedan dess, medan protesterna mot planerna har varit högljudda. Nu har Kungälvs politiska ledning till slut godkänt planerna.
Publicerad den 24 November 2011
Så här ska Turisthotellet och Oscars se ut i framtiden. Bild: White. Bild: White
Så här ska Turisthotellet och Oscars se ut i framtiden. Bild: White.

Från början planerade Ernst Rosén att riva det anrika Turisthotellet och Oscars.

Nu kommer man i stället att bygga om och fasaderna ska i stora drag se ut som i dag.

Fastigheten kommer att innehålla ett 20-tal bostadsrätter.

- Ernst Rosén har gjort sin läxa och nu ser det bra ut. Det har gått väldigt lång tid och den här frågan måste få en lösning, säger kommunalrådet Anders Holmensköld till Göteborgs-Posten.

Oppositionsrådet Miguel Odhner (S) är kritisk.

- Moderaterna ger upp inför ett företag som gör ett jätteklipp på det här. Ernst Rosén får in 80-90 miljoner kronor i stället för att vi får en hotellverksamhet som ger nya jobb till Marstrand, säger Odhner, som hävdar att det finns intressenter som vill driva hotell i fastigheten till G-P.

Ernst Roséns vd Thomas Lundh säger till G-P:

- Vi har ägt den här fastigheten i åtta år och det har varit dyrt för oss. Förhoppningsvis får vi ett litet överskott, men att vi skulle få in så mycket pengar är helt fel. Det kommer inte ens i närheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige