Image
Haga hjärta Linné, det vinnande förslaget i projekteringen av nya Skanstorget i Göteborg.

Bostadsjättens "drömprojekt" drar ut på tiden – ny förlängning på gång

Bygg/Arkitektur Förverkligandet av Ernst Roséns storslagna planer vid Skanstorget i Göteborg går trögt – 2018 fick bolaget en markanvisning för projektet men detaljplanen har inte ens kommit till vidare till samråd. Nu måste markanvisningen förlängas en tredje gång, och fler gånger lär behövas. Fastighetssverige berättar mer.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Komplicerade överdäckningen i Göteborg ska antas

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för den miljardstora överdäckningen av Götaleden i centrala Göteborg står redo att antas i kommunfullmäktige nästa vecka, en plan där Vasakronan, Wallenstam, Ernst Rosén och Skanska fått markanvisningar. Så kommer Göteborgs innersta delar att förändras och här är de komplicerade delarna i det kostsamma projektet.


Linda Pettersson, vd för Ernst Rosén, berättar om återflytten på Övre Husargatan som fullbordades i början av april. Många lägenheter skadades i explosionen som skedde där hösten 2021.

Glädjen hos Ernst Rosén – återflytten på Övre Husargatan helt färdig

Bolag Renoveringen av lägenheterna på Övre Husargatan, som skadades i explosionen hösten 2021, har pågått hela 2022 och de första månaderna av 2023. Nu kan Ernst Roséns vd Linda Pettersson glädjande meddela att renoveringarna och återflytten är helt fullbordad, 1,5 år efter explosionen. För Fastighetssverige berättar hon mer om det långdragna arbetet, hyresgästernas situation och lättnaden och glädjen över att det svårt skadade kvarteret nu äntligen är återställt och upprustat.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Milljardnota för överdäckningen av Götaleden – så ska staden finansiera projektet

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för den omfattande överdäckningen av Götaleden i centrala Göteborg står nära antagande i stadsbyggnadsnämnden. Projektet kommer att kosta en bra bit över miljarden att förverkliga. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i utvecklingen och stadens finansieringsplan.


Anders Hellgård som Fastighetsutvecklingschef och Louise Samuelsson som Affärschef Bostad & Lokal.

Ernst Rosén rekryterar från Wallenstam och Stena

Karriär Ernst Rosén tar nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och förstärker organisationen med två nyckelroller. Louise Samuelsson som Affärschef Bostad & Lokal och Anders Hellgård som Fastighetsutvecklingschef. Båda tjänsterna tar plats i bolagets ledningsgrupp och kommer tillsammans att bli en viktig del i utvecklingen framåt.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Tung kvartett får ny förlängning inom centrala jätteutvecklingen

Bygg/Arkitektur Ett större utredningsarbete fortsätter att dra ut på tiden för storsatsningen i centrala Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Sture Nilsson.

Byggpartner köper Flodén Byggnads AB

Bolag Byggpartner i Dalarna köper Flodén Byggnads av Ernst Rosén och medarbetare i företaget.


Wallenstams satsning Kallebäck terrasser syns högst upp i bild i grått medan Kallebäck allé syns i vitt. I Kallebäcks allé ska Stena Fastigheter, Ernst Rosén och Amlövs utveckla ytterligare bostäder.

Trio får markanvisningar vid tungviktarens stora satsning

Bygg/Arkitektur Ernst Rosén och Stena Fastigheter är två av aktörerna som föreslås få ytterligare bostäder anvisade i anslutning till Wallenstams stora projekt i Kallebäck i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Ernst Roséns vd Linda Pettersson och fastigheten där explosionen ägde rum.

"Kommer ta året ut innan alla kunnat flytta tillbaka"

Bolag Det har snart gått fyra månader sedan den väldiga explosionen i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i centrala Göteborg. Fastighetsägaren Ernst Rosén jobbar fortfarande med att få ordning på fastigheten som fick stora skador samtidigt som man successivt försöker se till att de drabbade hyresgästerna kan flytta tillbaka till sina lägenheter. Här berättar vd:n Linda Pettersson mer om arbetet och vad man lärt sig av händelsen.


Haga hjärta Linné, Ernst Roséns vinnande förslag i projekteringen av nya Skanstorget i Göteborg. Nu ska markanvisningen förlängas igen.

Markanvisning för Ernst Roséns "drömprojekt" måste förlängas – igen

Bygg/Arkitektur Ernst Rosén har storslagna planer på att ge Skanstorget i Göteborg ett ansiktslyft och fick en markanvisning för projektet i oktober 2018. Men än så länge har detaljplanearbetet inte påbörjats och nu behöver markanvisningen förlängas igen. Fastighetssverige berättar mer.


Ernst Roséns vd Linda Pettersson och fastigheten där explosionen ägde rum.

Efter explosionen – återflyttning närmar sig för majoritet av Ernst Roséns drabbade hyresgäster

Bolag En månad har passerat sedan den fruktansvärda explosionen i Annedal i centrala Göteborg. Hos fastighetsägaren Ernst Rosén pågår sedan dess ett intensivt arbete med att kunna få tillbaka hyresgästerna in i sina lägenheter och inom kort hoppas man vara redo för återflyttning i 80 av 140 lägenheter.
– Jag ser en ljusning nu och det kommer kännas som en lättnad att se de första hyresgästerna flytta tillbaka till sina lägenheter – vi längtar efter den dagen, säger Ernst Roséns vd Linda Pettersson, som även berättar om minnena från dagen, arbetet som ligger framöver och samarbetet med andra fastighetsägare för att hitta lösningar för drabbade hyresgäster.


Lördag den 30 oktober slår Udéns Sport upp dörrarna till sina nya lokaler.

Klassiska butiken får nytt hem efter explosionen

Uthyrning Efter bombdådet – tar över gamla banklokalen i samma hus.


Fastighetsägaren Ernst Rosén kommenterar förra veckans explosion vid bolagets fastighet på Övre Husargatan i stadsdelen Annedal.

Ernst Rosén en vecka efter Annedals-explosionen: "Starkt berörda av händelsen"

Bolag Det har nu gått en vecka sedan explosionen på Övre Husargatan i den centrala stadsdelen Annedal i Göteborg. Samtidigt som polisen jagar den man som är huvudmisstänkt för sprängningen under den tidiga morgonen den 28 september så jobbar fastighetsägaren Ernst Rosén febrilt med att hjälpa de drabbade hyresgästerna och skapa sig en bild av skadorna i fastigheten. För Fastighetssverige berättar bolaget mer om situationen.


Johan Eriksson (till vänster) har lämnat koncernchefsposten på Ernst Rosén och ersatts av Johan Rosén.

Koncernchefsbyte på Ernst Rosén

Bolag Johan Eriksson som tillträdde som koncernchef i maj har en ny roll.


Golfbanan i Barsebäck.

Ernst Rosén köper Barsebäcks Golf

Transaktioner Ernst Rosén har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Barsebäcks Golf & Country Club AB och Järavallens Conference & Country Club AB. Anläggningen har idag två 18-hålsbanor, en 9-håls korthålsbana samt en hotell- och konferensanläggning. Tillträdet sker den 2 november 2020.


Ernst Rosén säljer till Amasten.

Amasten köper för 460 miljoner i Alingsås

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om att köpa en bostadsportfölj i centrala Alingsås. Transaktionen sker bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 460 miljoner kronor och är villkorad av bankfinansiering. Säljare är Ernst Rosén. Amasten tillträder fastigheterna per den 2 november 2020.


Ernst Rosen organiserar om.

Ernst Rosén växlar upp

Bolag Det anrika Göteborgsföretaget ska ta en betydligt större plats än tidigare. I en intervju med Fastighetssverige avslöjar Ernst Rosén alla detaljer kring den breda storsatsning de nu gör.


Ernst Rosen organiserar om.

Ernst Rosén skapar ny organisation för koncernutveckling

Bolag Ernst Rosén har beslutat att göra en betydande omstrukturering i ledningen. Syftet är att bli en mer expansiv kraft vad gäller projektutveckling, affärsutveckling och innovation


Marstrand Hamngatan, så här kommer kvarter Oscar se ut.

Marstrandsprojektet: "Inget glaspalats eller svulstigt boende"

Bostäder Snart kan bygget av kvarter Oscar på Marstrand sätta igång. Byggherren Ernst Rosén har väntat i femton år.
– Att köpa nyproducerat ute på Marstrand, det är svårt idag. Det är unikt, säger Tomas Gustafson, ansvarig för projektutveckling.


Nya Skanstorget: "Ska bli en plats man åker till"

Bygg/Arkitektur Skanstorget ska få sig ett ansiktslyft av Ernst Rosén som vann göteborgarnas hjärta i en oortodox markanvisningstävling. För Fastighetssverige berättar Tomas Gustafson, ansvarig för projektutveckling på Ernst Rosén mer om planerna och hur arbetet nu fortskrider.