Image

Turako köper 13 förskolor

Transaktioner Turako investerar 215 miljoner kronor i 13 förskolor, samtliga med Pysslingen som hyresgäst, och tecknar samtidigt nya hyresavtal värda 310 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juni 2015

Turako har, genom Turako Skolfastigheter AB, och med tillträde den 1 juni förvärvat tolv förskolor belägna i Stockholm, Västerås och Lund från Praktikertjänst. Turako kommer även att investera minst cirka 30 miljoner kronor i fastigheterna under de kommande tre åren.

Utöver detta bygger Turako även i egen regi förskolan Fryken, belägen i Farsta och med beräknad öppning i oktober 2015.

Nya hyresavtal har samtidigt tecknats med Pysslingen Förskolor och Skolor, en del av Academedia, som sträcker sig till år 2030 och med ett samlat hyresvärde på cirka 310 miljoner kronor.

– Affärerna förstärker ytterligare Turakos och Pysslingens samlade åtagande att skapa pedagogiskt bra och långsiktigt hållbara utbildningsmiljöer som stöder Pysslingens vision att hjälpa alla barn att uppnå sin fulla potential, säger Magnus Widen, vd på Turako, och Sofia Larsen, för- och grundskolechef på Academedia i ett gemensamt uttalande.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige