Image

Tunnelbaneutbyggnad ger nya möjligheter

Stockholm I går lades det fram ett förslag om nya tunnelbanesträckningar i Stockholm.
Publicerad den 27 Juni 2013

Förslaget är att tunnelbanan ska byggas ut för cirka 17 miljarder kronor. Det föreslås en förlängning av den blå linjen från Kungsträdgården till Nacka i söder och från Akalla till Barkarby i norr.

Det föreslås också en ny linje från Odenplan mot Hagastaden i Solna.

- Solna expanderar kraftigt och det behövs en skyttel dit. Vi bedömer att alla alternativa dragningar är sämre, säger regeringens förhandlare HG Wessberg till Dagens industri.

- När vi säkrar Hagastaden kan vi börja diskutera en station i Arenastaden. Nästa steg som inte ligger alltför långt borta är en tunnelbana till Täby, som växer starkt.
HG Wessberg ska slutrapportera till regeringen vid årsskiftet och i går startade förhandlingarna. Finansieringen ska ske med pengar från stat, landsting, privata aktörer och trängselskatt.

- Alla inblandade kommuner har varit väldigt angelägna, och även fastighetsbolag – men om de ska vara med måste de också delta i finansieringen, säger HG Wessberg till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige