Image
Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell.
Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell. Bild: Krook & Tjäder

Trio ritar destinationshotell på Öckerö

Bygg/Arkitektur Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell. Nu tar en gemensam process vid där Öckerö kommun tillsammans med det vinnande teamet påbörjar sitt arbete. Beräknad byggstart är vid årsskiftet 2023/2024.
Publicerad den 6 Oktober 2022

– Vi är glada och stolta för vinsten, konstaterar Stefan Tjäder, arkitekt och grundare av Krook & Tjäder. Vi har lagt stor vikt vid omsorgen om platsen med anpassning både i material och volym. Vi ser hotellet som ett självklart besöksmål på Öckerö både för boende och besökare. Hotellet blir ett attraktivt tillskott för att bygga destination och därmed även det lokala näringslivet i kommunen.

Utöver gästrum innefattar hotellet bland annat spa, konferens och takterrass. Förslaget har även planerat ut friliggande bodar som innehåller bastu, och sviter med utsikt mot havet.
– I vårt förslag har vi skapat ett taklandskap, där byggnaden i sin gestaltning är uppdelad i olika volymer för att ta ner skalan och för att inordna sig i den omgivande kontexten. Genom bästa möjliga yteffektivitet, där vi optimerar byggnaden för dess verksamhet i flöden och struktur har vi skapat ett förslag som inte bara lyfter platsen utan även i förståelse för verksamhet och drift.

Förslaget Långesand Havshotell främjar ett rörligt friluftsliv oavsett om du färdas via land eller hav. Här kan du anlända med såväl båt, kajak som via vandringsleder till fots.
– Vi vill tacka Krook & Tjäder för ett mycket bra samarbete i utformningen av Långesand Havshotell. Vårt förslag belyser och svarar an på tävlingens kriterier, vilket Krook & Tjäder omvandlat i sin gestaltning på ett fint sätt, säger Peter Westin, fastighetsutvecklare på Winn Hotel Group och Erik Olofsson, affärsutvecklare på Tornstaden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige