Image

Tribonas första ”svenska” rapport

Bolag Tribonas halvårsrapport var bolagets första som noterat på den svenska börsen. - Vi kan med glädje se tillbaka på andra kvartalet som en milstolpe för bolagets utveckling, säger vd Peter Strand.
Publicerad den 31 Juli 2013

Hyresintäkterna uppgick under kvartalet till 122,8 miljoner kronor (121,7) och under första halvåret till 247,8 miljoner kronor (243,8).

Driftsnettot uppgick under kvartalet till 108,2 miljoner kronor (108,9) och under första halvåret till 219,6 miljoner kronor (220,2).

Förvaltningsresultatet uppgick under kvartalet till 35,0 miljoner kronor (56,9) och under första halvåret 81,0 miljoner kronor (112,9).

Värdeförändring på fastigheterna uppgick under kvartalet till 13,9 miljoner kronor (-1,2) och under första halvåret till 4,6 miljoner kronor (-12,7).

Resultat per aktie uppgick under kvartalet till 1,9 kronor (1,0) och under första halvåret 2,8 kronor (2,5).

- Vi kan med glädje se tillbaka på andra kvartalet som en milstolpe för bolagets utveckling. Efter att refinansieringen var avklarad i februari och efter månaders förberedelse så var det äntligen dags för notering på Mid Cap den 21 maj. Det var med glädje som vi kunde se hur aktiehandeln tog fart och att vi därmed tog det sista steget i omvandlingen från norskt finansbolag till svenskt fastighetsbolag, säger vd Peter Strand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är beredda att köpa tillbaka Sara kulturhus från SBB – för rätt pris"

Transaktioner Lorents Burman (S), Skellefteås kommunstyrelseordförande, säger till Fastighetssverige att frågan om att köpa tillbaka fastigheter från SBB kan bli aktuell – men osannolik.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige