Image
Trafikverket tecknar sexårigt avtal med Mengus.
Trafikverket tecknar sexårigt avtal med Mengus. Bild: Megnus

Trafikverket tecknar sexårigt hyresavtal med Mengus i Solna

Uthyrning Mengus fjärde fond (Mengus 2019) gör sin första uthyrning i den nyligen förvärvade kontorsfastigheten Solna Sparrisen 2. Ny hyresgäst blir Trafikverket som tecknat ett sexårigt hyresavtal avseende 1 100 kvadratmeter till en hyresnivå om 2 995 kronor/kvadratmeter.
Publicerad den 25 Mars 2020
Annons
Image

Den 1 juli 2020 etablerar Trafikverket och Förbifart Stockholm ytterligare ett projektkontor. Det blir i fastigheten Sparrisen 2 på Anderstorpsvägen 16, mitt emot Huvudsta Centrum. De nyrenoverade lokalerna omfattar 1 100 kvadratmeter kontor. Hyresavtalet har en löptid på sex år och bashyran uppgår till 2 995 kronor/kvadratmeter.
– Vi är mycket glada att Trafikverket har gett oss sitt förtroende och valt lokalerna i Sparrisen. Förutom nya lokaler i toppklass så är det ett fantastiskt kommunikationsläge, med tunnelbanan tvärs över gatan, gångavstånd till pendeln och motorvägen precis runt hörnet, säger Daniel Eriksson, Partner på Mengus.

Sparrisen 2 förvärvades av Mengus i slutet av januari 2020 och är första förvärvet i Mengus fjärde fond (Mengus 2019). Kontorsbyggnaden uppfördes 1974 och omfattar totalt cirka 12 700 kvadratmeter uthyrbar area. Efter uthyrningen till Trafikverket är det bara 2 400 kvadratmeter på de två översta våningarna och en butikslokal i markplan som är outhyrda. Arbetet med att renovera fastigheten är i full gång. Förutom nya tekniska installationer så kommer även de gemensamma utrymmena, trapphusen och entréerna att moderniseras. På de två översta våningarna kommer det vara möjligt att hyra kontor av absoluta toppklass med utsikt över Huvudsta och Solna.
– Att vi redan genom vår första uthyrning etablerat en ny hyresnivå i Huvudsta vittnar om områdets attraktivitet. Det utmärkta kommunikationsläget samt närheten till Solna Strand och Solna Business Park gör att våra hyresgäster kan dra nytta av samma fördelar som andra företag i dessa kluster men till en betydligt bättre hyra. Det gör Sparrisen till ett mycket svårslaget alternativ, säger Daniel Eriksson.

I byggnaden sitter sedan tidigare bland andra laboratorieföretaget Unilabs (3 400 kvadratmeter) och ortopedteknikföretaget Team Olmed (1 900 kvadratmeter).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytiker: SBB står inte och faller med Ilija Batljan

Bolag Arctic Securities analytiker Anna-Karin Hempel resonerar kring vad som sker i företaget, vad som är viktigt att titta på framöver och var osäkerheten är som störst. Hon ger också för Fastighetssverige ett konkret råd hur man ska göra med aktien.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY