Image
Tosito öppnar coworking på nya området Kärnekulla i Habo.
Tosito öppnar coworking på nya området Kärnekulla i Habo. Bild: Tosito

Tosito öppnar coworking på nya området Kärnekulla i Habo

Uthyrning Tosito fortsätter att utveckla nya området Kärnekulla i Habo. Nu påbörjas byggnationen av ett coworking-space vid namn Mötesplats Kärnekulla i kvarter Harven, samma kvarter som gymmet STC öppnat i.
Publicerad den 11 Januari 2023
Tosito öppnar coworking på nya området Kärnekulla i Habo. Bild: Tosito
Tosito öppnar coworking på nya området Kärnekulla i Habo. Tositos vd Tommy Fritz. Bild: Wikimedia commons/Tosito
Tositos vd Tommy Fritz.

Som ett led i att öka attraktiviteten för Kärnekulla etablerar Tosito Mötesplats Kärnekulla för att öka servicen för boende och besökande till området.
Mötesplats Kärnekulla erbjuder flexibla kontorslösningar i en inspirerande miljö. Det finns två olika medlemskap där man kan välja mellan att hyra ett eget kontor eller hyra tillgång till den gemensamma loungeytan. Som hyresgäst får man även fri träning hos grannen STC. Utöver arbetsplatser kommer Mötesplats Kärnekulla ge möjligheter till plats för styrelsemöten, årsmöten och företagsevent med mera. Uthyrningen är påbörjad och inflyttning är 1 juni.
– Det finns en stor entreprenörsanda i Habo och vi vill skapa en samlingsplats för företag som inte har behov av att hyra ett eget större kontor. Vi ser fram emot att Mötesplats Kärnekulla blir en knutpunkt i Habo där lokala aktörer kan träffas och inspireras av varandra. Lokalen erbjuder även möjlighet till större samlingar och event säger Tommy Fritz, VD på Tosito.

Området Kärnekulla förvärvades av Tosito år 2020 med målet om att skapa ett nytt 5-minuters -område som bidrar till Habos utveckling. Sedan 2020 har cirka 100 bostäder färdigställts, livsmedelsbutiken Willys öppnat och träningsanläggning STC öppnat. Under 2023 färdigställs även restaurangområdet, skola, förskola och idrottshall.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige