Image

Tobin vinner designpris

Bolag Tobin Properties bostadsprojekt Etaget på västra Kungsholmen har vunnit första pris i tävlingen Design S – Swedish Design Awards 2018 i kategorin "Arkitektur – realiserade projekt".
Publicerad den 13 Juni 2018
Etaget. Bild: Kjellander+Sjöberg
Etaget.

Samtliga vinnare korades under måndagen 11 juni på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där bland annat kulturministern Mikael Damberg medverkade.

Juryns motivering:
"I en tät gatumiljö reser sig en inspirerad bostadsbyggnad som gjort till sin uppgift att återupprätta stadens dramatik, att ruska liv i kvarteren runtomkring. Byggnaden frossar i tomtens och täthetens många utmaningar, leker med volymer och material hela vägen upp till det gröna taklandskapets terrasser och avsatser, utsiktspunkter och gemensamhetsytor. I en miljö som fortfarande till viss del präglas av industri- och kontorslandskapens monotoni skapar denna arkitektur sin egen ordning och rytm, med en komplexitet vars referenser ligger både långt bak och långt fram i tiden."

– Vi är jätteglada och stolta över denna utmärkelse. Etaget är en byggnad i sann Tobin-stil vilket gör oss extra glada att just detta projekt har uppmärksammats. Vi lägger stor vikt vid design och vackra, hållbara material, vilket kännetecknar Etaget och vår vision att utveckla levande stadsdelar. Att få tilldelas Design S med stöd från hela designbranschen är därför otroligt roligt och ärofyllt för alla inblandade och är inte minst ett kvitto på att vi är en bostadsutvecklare med nytänkande design i fokus, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

Etaget har skapats tillsammans med arkitekterna Kjellander+Sjöberg och landskapsarkitekterna Urbio. Inredningskonceptet har tagits fram av Koncept Stockholm.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige