Image
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties.
Patrik Mellgren, vd Tobin Properties. Bild: Tobin Properties

Tobin sänker resultatprognos – för fjärde kvartalet i rad

Bolag Tobin reviderar ner prognosen för helåret 2018 till ett negativt resultat om 25-30 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Februari 2019

Vid ingången av 2018 beräknades 2018 års rörelseresultat till 250 miljoner kronor. I Q1-rapporten sänktes det till 150–200 miljoner kronor. 31 maj sänktes prognosen till 75–125 miljoner kronor och den 18 oktober sänktes den till 25–50 miljoner kronor.

Nu går bolaget ut reviderar prognosen till ett minusresultat om 25-30 miljoner kronor.

Bolaget skriver:
"Marknaden för nyproducerade lägenheter är fortsatt avvaktande. Bolaget har haft ökade kostnader för garantiåtaganden. Styrelsen skriver därtill ned värden på nedlagda kostnader i projekt samt gör en ytterligare nedskrivning av en exploateringsfastighet i Uppsala, vilket gör att vår bedömning av rörelseresultatet för räkenskapsåret 2018 justeras ned från 25-50 MSEK till ett negativ resultat om 25 - 30 MSEK. Nedjusteringen görs samtidigt som vi gör bedömningen att Tobins projektportfölj på sikt har potential utifrån både geografiska lägen och fastigheternas och byggrätternas förvärvsvärden.
Den uppdaterade prognosen avseende rörelseresultatet för 2018 har inte granskats av bolagets revisor per dagen för offentliggörandet."

Den 12 februari kommer Tobins helårsrapport.

Den 20 februari medverkar Tobin Properties tf vd Patrik Mellgren på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm, där han diskuterar läget för nyproduktionsmarknaden tillsammans med Besqabs Anette Frumerie, Peab Bostads Peter Svensson och SSM:s Mattias Roos. Du ser programmet för dagen här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige