Image

Tjejkoncept på Best Western-hotell i Stockholm

Bygg/Arkitektur Best Western Kom Hotel i Stockholm öppnar upp en tjejrumskorridor. Rummen har inretts med en personlig och kvinnlig touch. Bakom inredningskonceptet står arkitektbyrån Wall to wall.
Publicerad den 3 April 2014

- Vi har haft stor efterfrågan på boende där man som ensamresande tjej ska känna sig extra välkomnad och trygg. Det handlar om att tillhandahålla lite mjukare rum, som känns mer som hemma. Detta kombinerat med vardagslyx, i form av finare schampo, duschtvål och balsam, tror vi kan appellera till den här resande gruppen. Dessutom ville vi pröva ett nytt tankesätt gällande hotellrum, där det viktigaste är känslan. Det finns aspekter som vi upplever och uppskattar olika, och med denna utformning har vi möjlighet att tillgodose något vi ser efterfrågats under en längre tid. Detta utan att nischa oss för mycket då det endast handlar om en mindre hotellrumskorridor, säger Torbjörn Brown, hotellchef Kom Hotel.

Rummen är utformade utifrån tre olika inredningsteman - Bohemian Chic, Ballet och Fashion. Tre feminina stilar som skiljer sig åt från varandra, men som fortfarande har en sammanflätad röd tråd.

Inredningsarkitekterna Wall to wall står bakom inredningskonceptet, utformningen och ombyggnad av nya tjejrummen.

- Rummen ska ha en tydlig känsla för de kvinnliga elementen. Vi vill även lägga stor vikt vid att det skall kännas lite extra speciellt att bo här, men framförallt personligt och ombonat. De klassiska hotellfunktionerna finns fortfarande kvar men vi har tagit det i ett nytt grepp. Skrivbordet har blivit ett sminkbord och fått en klassisk sminkbelysning. De vanligtvis stängda garderoberna har öppnats upp och ersatts med klädställningar och stiligt kopparbeklädda galgar. Färgpaletten är sobert ljus med inslag av pastelliga detaljer i textilier och tapeter, säger inredaren Natalie Strömberg på Wall to wall.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige