Image

Tio miljarder för C&W i november

Bolag Cushman & Wakefield hade en bra novembermånad och var rådgivare i transaktioner för tio miljarder kronor i november.
Publicerad den 5 December 2016
Anders Nordvall. Bild: Cushman & Wakefield
Anders Nordvall.

Cushman & Wakefields Capital Markets-team har varit rådgivare i en hel del av de större genomförda transaktionerna under året. Enbart under november månad har teamet varit rådgivare i transaktioner motsvarande cirka tio miljarder kronor.

- Vi har haft ett mycket bra år hittills, både avseende de många transaktioner vi genomfört och att vi på kort tid lyckats ta en ledande position på den svenska marknaden, säger Anders Nordvall, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield i Sverige.

- Utöver de i november genomförda transaktionerna vilka främst utgjordes av portfölj-, kontors- och bostadsaffärer har vi även genomfört ett stort antal retail-affärer, däribland fyra av årets fem största retailtransaktioner.

FAKTA/ Cushman & Wakefield-transaktioner i november:
# Diös - Portfölj i Umeå, Luleå och Sundsvall – Finansiell rådgivare vid förvärv av en kontors- och butiksportfölj omfattande tio fastigheter för 4,5 miljarder från Castellum (216 000 kvm).

# Sveafastigheter/Brunswick - Linnéuniversitetet i Kalmar – Försäljning av utvecklingsprojekt för Linnéuniversitetet till ett nybildat konsortium (23 000 kvm).

# Fabege - Uarda 7 i Arenastaden, Solna – Försäljning av kontorsfastighet till Union Investment (17 000 kvm).

# Credit Suisse - Hilton 6 i Frösunda, Solna – Försäljning av kontorsfastighet till Länsförsäkringar Stockholm (6 000 kvm).

# Starwood - Tumba 7:150, Botkyrka – Försäljning av kontorsfastighet i Botkyrka med Alfa Laval som största hyresgäst till Profi (80 000 kvm).

# Starwood - Borgarfjord 2, Kista – Försäljning av kontorsfastigheten Nordic Forum till Profi (44 000 kvm).

# Kaupthing - Portfölj med stort inslag av samhällsfastigheter – Försäljning omfattande elva fastigheter till Hemfosa (80 000 kvm).

# Bonava - Nyproducerade bostäder, Malmö – Försäljning av nyproducerade bostäder på forward funding till Willhem (12 000 kvm).

# Privat fastighetsägare - Bostadbyggrätter, Täby – Försäljning av mark för 450 bostäder i Täby till Bonava.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige