Image

Tidigare AF-medarbetare startar eget – första affären klar

Bolag Fastighetsskaparna är ett nytt göteborgskt konsultbolag. Bakom bolaget står före detta ledande AF-medarbetare. Den första affären är redan gjord.
Publicerad den 7 Oktober 2014

Bakom bolaget står Johan Gunnarsson, före detta vd för AF Projektutveckling, Ture Johannisson, före detta vd för AF Bygg Göteborg och Jonas Kullenberg, som bland annat har arbetat på konsultbasis för AF i Göteborg.

Fastighetsskaparna arbetar med fastighetsutveckling i olika former och den första affären är nu genomförd.

- Det var när ägarna till 421 Fastighets AB bad oss finna en utvecklingsbar fastighet med visst kassaflöde som vi första gången fick bekräftat att vår affärsidé, ”att genom ansvarstagande och engagemang öka värdet på våra egna och våra kunders fastighetsaffärer” är rätt, säger Johan Gunnarsson, en av grundarna och partner i Fastighetsskaparna.

Tillsammans med Sven Fraenkel på Göteborgs Lokallots identifierades snabbt den kontorsfastighet som Alten är hyresgäster i, precis bakom köpcentret 421 i Högsbo.

Alten hade kontaktat Sven Fraenkel för att de sökte ny lokal för sin expansiva verksamhet och deras nuvarande fastighetsägare önskade då samtidigt avyttra fastigheten.

- Fastigheten, med sitt attraktiva läge om cirka 3200 kvadratmeter, är i gott skick, har bra tillgång till allmänna kommunikationer och närhet till köpcenter 421. Dessutom finns det en byggrätt om cirka 4 000 kvadratmeter, säger Johan Gunnarsson.

Alten kommer sitta kvar i fastigheten till Q4 - 2015 och arbetet med att finna ny hyresgäst och att planera för en framtida utbyggnad påbörjas omgående.

421 Fastighets AB leds av vd Jimmy Olsson, som också är en av delägarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige