Image

TIAA Henderson planerar storsatsning i Norden

Bolag Den globala fastighetsförvaltaren TIAA Henderson Real Estate har identifierat den nordiska marknaden som ett särskilt intressant investeringsområde för de kommande åren. Fram till 2016 planerar bolaget att investera 500 miljoner euro i regionen.
Publicerad den 25 September 2014
Johan Åström. Bild: TIAA Henderson
Johan Åström.

Hos bolagets amerikanska och europeiska kunder finns en stark efterfrågan och ett stort intresse för att investera i Sverige och Norden. TH Real Estate beräknar att investeringarna kommer att uppgå till cirka 500 miljoner euro de kommande 18 månaderna. Bolagets prioriterade områden omfattar Sveriges 15 största städer där fastigheter inom detaljhandeln, särskilt gallerior, kommer att utgöra en väsentlig del av investeringsprogrammet.

Kontorslokaler bedöms även vara potentiellt intressanta mål för investeringarna; primärt rör det sig om Stockholm, Malmö och Göteborg. Samarbete med andra investerare i regionen är i synnerhet intressant.

TH Real Estate investerar kapital på uppdrag av en internationell kundkrets. Norden har länge betraktats som ett viktigt tillväxtområde för bolagets affärer och TH Real Estate har byggt upp en stabil närvaro i regionen sedan det första lokala kontoret öppnades i Stockholm 2012.

Johan Åström, Head of Investment, Sweden:
– Vi har byggt upp en kompetent och erfaren lokal plattform för att stötta vårt långsiktiga engagemang i regionen. Teamet på plats har nu en bred erfarenhet inom fondförvaltning, investeringar, utveckling, kapitalförvaltning och uthyrning. De här kompetenserna kommer att tillämpas både på vår befintliga portfölj och nya förvärv, och skapar värde på alla nivåer – från utveckling till fastighetsförvaltning.

David Turner, Director of European Retail på TH Real Estate:
– Sett från ett europeiskt investeringsperspektiv rankas Sverige högt inom ett brett spektrum av ekonomiska indikatorer. Sverige används ofta som en förebild av ekonomer och betraktas som ett välskött och effektivt land, som gynnas av låga offentliga skulder. Även demografiska faktorer placerar Sverige i den högsta tillväxtkategorin i Europa.

– Vi har ett särskilt intresse för detaljhandelssektorn och räknar med att i Norden uppnå bättre avkastning än det europeiska genomsnittet – tack vare ett erfaret lokalt team som investerar i noga utvalda objekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige