Image
Thorsten Slytå.
Thorsten Slytå. Bild: Blackrock

Thorsten Slytå blir ny Nordenchef för Blackrock

Bolag Blackrock har anställt Thorsten Slytå som ny Nordenchef. Han kommer närmaste från en tjänst som Nordenchef på Barings.
Publicerad den 8 December 2021

Thorsten Slytå har över 20 års erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden. Han har under sin karriär arbetat med transaktioner inom en rad olika segment och Blackrock ser hans erfarenhet och nätverk som betydande delar för att utveckla bolagets plattform.

I sin nya roll kommer Thorsten Slytå att leda ett talangfullt team inom förvärv och kapitalförvaltning i Köpenhamn och Stockholm, där han kommer att vara baserad. Teamet förvaltar för närvarande tillgångar med ett sammanlagt värde av nästan 600 miljoner euro i Finland, Danmark och Sverige på uppdrag av gruppens cirka 10 miljarder euro EMEA Real Estate Equity-verksamhet.

Strategier inkluderar 1,5 miljarder euro Europe Value Add Property Fund V (inkl. saminvestering), den öppna eurozonens kärnfastighetsfond på 700 miljoner euro och ett globalt segregerat konto på 400 miljoner euro.

När Thorsten Slytå och teamet blickar mot 2022, kommer deras fokus att ligga på att köpa tillgångar av hög kaliber över låg beta-sektorerna för bostäder och logistik, som plattformen tror kommer att dra nytta av fortsättningen av sekulära trender. Norden, en av Europas starkaste och mest likvida fastighetsmarknader, kommer att vara ett nyckelfokus för plattformen då den strävar efter att investera över 1,5 miljarder euro av insamlat kapital.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De ökade hyresintäkterna mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första halvåret 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige