Image

Tengbom rekryterar ny studiochef

Bolag Tengbom ser en ökande efterfrågan på framtidens arkitektur inom vård, högskola och labb och vässar kompetensen på området genom att rekrytera Carina Carlman.
Publicerad den 3 Mars 2015
Carina Carlman blir ny studiochef på Tengbom. Bild: Tengbom
Carina Carlman blir ny studiochef på Tengbom.

Carina Carlman kommer närmast från Sweco där hon tidigare arbetat som studiochef och husarkitekt sedan 2006, senast i stora vårdprojekt.

– Carina Carlman kommer att ha en nyckelroll i att utveckla och driva våra redan starka kompetensområden vård, högskola och labb. I Carina får vi en omtyckt ledare och en erfaren arkitekt med stort marknadsfokus, säger Mark Humphreys, kontorschef på Tengbom i Stockholm.

Tengboms studio för vård, högskola och labb består av 30 arkitekter med specialistkompetens inom de olika områdena.

– Jag är stolt över att få förvalta och utveckla en del av Tengbom. Det finns gedigen kunskap och vi fortsätter att växa med nya spännande projekt. Jag ser fram emot att vara en del av den utvecklingen, säger Carina Carlman.
Vi jobbar för närvarande bland annat med projekten Technology for Health i Huddinge, Nacka sjukhus, Nya Karolinska Solna inom White Tengbom Team och Linnéuniversitetet i Kalmar.

Ett tidigare projekt är Psykiatrins hus i Uppsala – efter en tävlingsvinst, som också blev nominerat i World Architecture Festival Award 2013.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige