Image
Sue Clark rekryteras till Tengbom.
Sue Clark rekryteras till Tengbom. Bild: Tengbom

Tengbom rekryterar hållbarhetsexpert

Karriär Den 19 augusti börjar Sue Clark, närmast från SGBC, som rådgivare och expert inom hållbarhet på Tengbom. Hennes uppdrag är både strategiskt och praktiskt och syftar till att stärka Tengboms hållbarhetserbjudande och linjera varje projekt enligt FN:s globala mål, Fossilfritt Sverige och Tengboms egna mål.
Publicerad den 31 Maj 2019

Sue Clark kommer närmast från Sweden Green Building Council där hon haft titeln chef Internationella Program och arbetat som hållbarhetsexpert med särskilt fokus på globala certifieringssystem som Leed och Well. Inom ramen för SGBC har hon initierat och drivit flertalet projekt och pilotsatsningar inom hållbart byggande och certifiering.

Uppdraget på Tengbom syftar till att implementera hållbarhet i samtliga projekt och arbeta mot att det blir en helt integrerad del av verksamheten, inifrån och ut. Rollen är strategisk såväl som praktisk med målet att, oavsett projekt eller uppdrag, se till att Tengbom som företag såväl som alla projekt ska vara hållbara i linje med FN:s globala mål, Fossilfritt Sverige samt Tengboms egna hållbarhetsmål.

– Hållbarhet är komplext och det finns för många aspekter för enbart en person att hantera. Därför behöver man arbeta i grupper och där är jag personen som kan styra diskussionen, samla experter och fokusera på enskilda utmaningar, säger Sue Clark.

En viktig del i Sues uppdrag är just att agera länk mellan arkitekter, ingenjörer, kunder, myndigheter och certifieringsorgan. Hon blir en viktig rådgivare som med sin gedigna kompetens och positiva personlighet kommer att stärka Tengboms hållbarhetserbjudande. Hennes specialistkompetens inom Well kommer säkerställa att människans välmående alltid är i fokus.

Sues titel på Tengbom blir projektledare med inriktning mot hållbarhet där hon kommer vara en del av projektledningsstudion i ledning av affärsområdeschef Anna Kjellgren samt agera högerhand till hållbarhetschef Ivana Kildsgaard.

– Jag är otroligt stolt och glad över att få Sue Clark som kollega och vapendragare i miljö- och hållbarhetsfrågor. Jag ser väldigt ljust på vårt samarbete och hur hon med sin expertis spetsar till vår kompetens inom hållbarhet, säger Ivana Kildsgaard.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY