Image

Svenskt konsortium utvecklar eko-stad i Kina

Arkitektur Ett konsortium med sju svenska arkitektbolag och konsulter ska utveckla en ekologisk miljonstad i Kina. Avtal skrevs i veckan och det första deluppdraget är en 40 hektar stor ö.
Publicerad den 26 Oktober 2011

Det svenska konsortiet kallar sig Swedish Consortium of Architects & Engineers, SCA&E. Bolagen är Ahlqvist & Almqvist arkitekter, AIX, Nyréns Arkitektkontor, Sweco, Tengbom, Tyréns och ÅF.

Staden Caofeidian Eco City, som nyligen bytt namn till Tangshan Bay Eco-city, skall utvecklas till en ny stad där det kan komma att bo en miljon invånare i framtiden. Den övergripande planeringen har pågått i några år. Nu tas nästa steg när en del av staden ska planeras mer i detalj. Området ska bli ett så kallat Sino-Swedish Demo Area för att visa upp hållbar stadsbyggnad med svenska förebilder.

Avtalet tecknades i veckan i samband med ett delegationsbesök från Kina lett av viceguvernören Song Enhua i Provinsen Hebei, där Tangshan Bay ligger.

– Uppdraget är ytterligare ett bevis på att svensk stadsbyggnadskompetens och miljökunnande är efterfrågat på den kinesiska marknaden, säger Anna Hessle, arkitekt på Sweco.

Första deluppdraget är att planera Sino-Swedish Innovation Island, en cirka 40 hektar stor ö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige