Image

Svenskt fondbolag i världstopp

Bolag Sveafastigheter delar förstaplatsen i Preqins ranking över de mest konsekvent presterande fondförvaltarna inom kategorin opportunistiska closed end-fondbolag. Niam återfinns på en delad femteplats.
Publicerad den 27 Juni 2016
Johan Tengelin. Bild: Sveafastigheter
Johan Tengelin.

Totalt omfattas 34 bolag och 184 fonder av rankingen.

Listan sammanställdes av Preqin i 2016 års Global Real Estate Report vilken är den mest omfattande utvärderingen globalt avseende fastighetsfonder.

Johan Tengelin, partner och vd på Sveafastigheter:
- Vi är mycket glada över utmärkelsen som den mest konsekvent presterande fondförvaltaren i världen inom vår kategori, på en position före många fondförvaltare som vi beundrar. Inom Sveafastigheter är vi övertygade om att lokal närvaro är nyckeln till framgång för att generera affärer och vi kan ödmjukt konstatera att vår modell för fastighetsinvesteringar och förvaltning är framgångsrik och genererar en hög och stabil avkastning för våra investerare.

- Som en del av Brunswick Real Estate kan vi erbjuda våra kunder en så kallad “one-stop-shop” med expertis inom fastighetsrådgivning och kapitalförvaltning. Vår breddade strategi har en annan tidshorisont än traditionella fastighetsfonder, varför vi kan strukturera investeringsprogram som passar varje kunds enskilda behov.

De elva högst rankade fondbolagen:
1. JEN Partners – USA – 1,67 i ”Average Quartile Rank”
1. Sveafastigheter – Sverige – 1,67
3. Harbert Management – USA – 1,75
3. Hemisferio – Brasilien – 1,75
5. Blackstone – USA – 2,00
5. Gaw Capital Partners – Hong Kong – 2,00
5. Niam – Sverige – 2,00
5. Paladin Realty Partners – USA – 2,00
5. Rockpoint Group – USA – 2,00
5. Rockspring – USA – 2,00
5. SC Capital Partners – Singapore – 2,00

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY