Image
Bild: Semrén & Månsson.

Svenska kyrkan in i Pedagogen Park

Uthyrning Aspelin Ramm Fastigheter hyr ut 643 kvadratmeter lokalyta i Pedagogen Park – den gamla lärarhögskolan i Mölndal – till Fässbergs församling.
Publicerad den 2 Oktober 2012
Pedagogen Park. Bild: Semrén & Månsson. Bild: Semrén & Månsson.
Pedagogen Park. Bild: Semrén & Månsson.

Inflyttning är planerad till årsskiftet efter det att lokalerna har iordningställts för att passa kyrkans behov och önskemål.

– Det känns riktigt bra att Svenska kyrkan väljer att flytta delar av sin verksamhet i Mölndal till Pedagogen Park. Det visar verkligen att våra lokaler kan anpassas till en mängd olika verksamheter och bidrar till den mångfald bland hyresgästerna som vi eftersträvar för att få ett verkligt levande hus, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

I Pedagogen Park får Svenska kyrkan lokaler som ligger i direkt anslutning till den nya öppning i huskroppen som kännetecknar Pedagogen Park efter ombyggnaden. Det skapar en ljus och inbjudande miljö som är lättillgänglig för besökaren.

– Svenska kyrkan vill vara ute och möta människor på plats i vardagen och vara en aktiv del av samhället. Med våra nya lokaler mitt i Pedagogen Park är det enkelt att komma i kontakt med oss. Vi räknar med att det pågår olika verksamheter i huset både på dag- och kvällstid vilket innebär ett kontinuerligt flöde av människor som kanske har behov av att möta Svenska kyrkan och vår verksamhet, säger Sune Fransson som är kyrkogårds- och fastighetschef på Mölndals kyrkliga samfällighet.

Med sina nya lokaler i Pedagogen Park kan kyrkan bli synligare och samtidigt få en bättre lokallösning än tidigare.

– Förutom kontor och församlingslokaler finns även ett andaktsrum för den som har behov av en stund i stillhet. Här har vi perfekta förutsättningar för såväl barnverksamhet som diakoni. Samtidigt gör närheten till Fässbergs kapell att lokalerna blir väldigt användbara som samlingslokaler för minnesstunder och liknande samvaro.
Totalt är idag cirka 10 000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park. När hela fastigheten är helt utvecklad räknar Aspelin Ramm Fastigheter med att ha 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessutom planeras redan nu för mellan 500 och 700 lägenheter i området.

– Det vore fantastiskt om planerna på bostäder i området i anslutning till Pedagogen Park blir verklighet för det hade varit ett lyft för hela området. Då kan vi verkligen tala om att kyrkan befinner sig mitt i samhället och är öppen och tillgänglig för alla som vill ha stöd av vår verksamhet. Det gäller inte bara medlemmar i kyrkan utan till oss är alla välkomna, säger Sune Fransson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige