Image
Svenska Hus köper i Floda.
Svenska Hus köper i Floda. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus köper i Floda

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av 29 helt nybyggda hyreslägenheter i Floda, öster om Göteborg. Fastigheten förvärvas av Skeppsviken Förvaltning AB.
Publicerad den 1 Februari 2019

Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 till 3 rum och kök och den totala uthyrningsbara ytan är 1 589 kvadratmeter.

– Vi är glada över att kunna förvärva det här beståndet. Det har ett utmärkt stationsnära läge bara två mil utanför Göteborg där vi redan idag äger fastigheter, vilket skapar möjligheter till en effektiv förvaltning, säger Svenska Hus vd Daniel Massot. Genom förvärvet stärker vi dessutom vår position ytterligare och befäster vår långsiktiga närvaro i Lerums kommun.

I Floda äger Svenska Hus sedan tidigare tre fastigheter, med en uthyrbar area om cirka 13 600 kvadratmeter, och i dessa ryms såväl butiker, lokaler för kommun och landsting som bostäder.

– Vi är nöjda över att vi har kommit överens med en aktör som vill arbeta vidare efter de intentioner vi har haft för att skapa ett trivsamt nytt bostadsområde i Floda. Vi ser fram emot att utveckla Floda tillsammans med Svenska Hus, säger Martin Larsson på Skeppsviken Förvaltning AB.

Mäklare i affären har varit Ali Rossander på Gifab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige