Image

Sveafastigheter säljer Boden Arena och Galleria

Transaktioner Fastighetsfonden Sveafastigheter Fund II (”Sveafastigheter”) säljer tre fastigheter i Boden till två olika köpare. Boden Arena och fastigheten Oxeln 1 (”Medborgarhuset”) säljs till Bodens kommun och Boden Galleria säljs till en lokal aktör, Björn Lindgren.
Publicerad den 12 Juni 2014

Fastigheterna som idag rymmer Medborgarhuset och Gallerian förvärvades från Bodens kommun år 2006, under förutsättningen att Sveafastigheter skulle utveckla handel inom fastigheten. Boden Arena som invigdes sommaren 2008 är även den byggd och utvecklad av Sveafastigheter, med Bodens kommun som mångårig hyresgäst.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Sveafastigheter och affären som vi ser som en investering i framtiden. Genom köpet av fastigheterna säkrar vi all kärnverksamhet inom kultur och idrott. Vårt mål är att fortsätta utvecklingen av Saga Kulturscen i centrum samt stärka eventsidan av Arenans verksamhet. Vi ser det som mycket glädjande att det är en lokal aktör som tar över ansvaret för Gallerian, säger Bodens kommunalråd Torbjörn Lidberg.

Boden Galleria som invigdes år 2009 är avstyckad från den ursprungliga fastigheten. Köparen Björn Lindgren har lång erfarenhet av fastighetsverksamhet inom Bodens kommun och har varit samarbetspartner med Sveafastigheter under flera år.

- Jag tror på Boden och ser fram emot att bidra till den positiva utvecklingen genom att satsa ytterligare på handeln inom fastigheten, säger Björn Lindgren.
Tillträde sker omgående.

- Det har varit intensiva och roliga år då vi haft möjligheten att tillsammans med dagens köpare utveckla stadsbilden i Boden. Jag ser det som en mycket god affär för alla parter, inklusive Bodens invånare och våra egna investerare. Vi för en fortsatt dialog med kommunen om möjliga framtida samarbeten, då vi fortfarande äger en större portfölj med äldreboenden i Boden, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige