Image

Sveafastigheter köper stort i Finland

Transaktioner Sveafastigheter och HGR Property Partners köper en kontorsportfölj i Finland av Niam och Whitehall för motsvarande 540 miljoner kronor.
Publicerad den 15 April 2011

Sveafastigheter köper genom sin Fund III, tillsammans med HGR Property Partners.
Det är Niam Nordic Investment Fund III som säljer tillsammans med Whitehall Street Real Estate Funds.

Fastigheterna är belägna i sju olika mellanstora städer - Björneborg, Lahtis, Tavastehus, S:t Michel, Kouvola, Kervo och Kuopio – och omfattar en total uthyrningsbar area om cirka 59 000 kvadratmeter.

- Fastigheterna ligger alla väldigt bra till, alldeles invid torget i respektive stad. Portföljen genererar ett stabilt kassaflöde men samtidigt ser vi stor utvecklingspotential i den. Genom att investera i fastigheterna och genom att föra en aktiv dialog med hyresgästerna tror vi att vi kommer att kunna skapa mervärde i portföljen. Den här typen av fastigheter matchar den kompetens vi har i våra lokala partners, säger Patrick Gylling, partner på Sveafastigheter.

- Det här är en mycket intressant portfölj med fastigheter på extremt bra mikrolägen. Vi ser en stor potential i att genom aktiv förvaltning ytterligare förbättra fastigheternas egenskaper och göra dem attraktivare för hyresgästerna, säger Kari Helin på HGR Property Partners.

Leimdörfer agerade finansiell rådgivare och Advokatbyrå Krogerus juridisk rådgivare åt säljaren i affären. För köparens del var Hannes Snellman juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY