Image

Sveafastigheter köper stort i Finland

Transaktioner Sveafastigheter och HGR Property Partners köper en kontorsportfölj i Finland av Niam och Whitehall för motsvarande 540 miljoner kronor.
Publicerad den 15 April 2011

Sveafastigheter köper genom sin Fund III, tillsammans med HGR Property Partners.
Det är Niam Nordic Investment Fund III som säljer tillsammans med Whitehall Street Real Estate Funds.

Fastigheterna är belägna i sju olika mellanstora städer - Björneborg, Lahtis, Tavastehus, S:t Michel, Kouvola, Kervo och Kuopio – och omfattar en total uthyrningsbar area om cirka 59 000 kvadratmeter.

- Fastigheterna ligger alla väldigt bra till, alldeles invid torget i respektive stad. Portföljen genererar ett stabilt kassaflöde men samtidigt ser vi stor utvecklingspotential i den. Genom att investera i fastigheterna och genom att föra en aktiv dialog med hyresgästerna tror vi att vi kommer att kunna skapa mervärde i portföljen. Den här typen av fastigheter matchar den kompetens vi har i våra lokala partners, säger Patrick Gylling, partner på Sveafastigheter.

- Det här är en mycket intressant portfölj med fastigheter på extremt bra mikrolägen. Vi ser en stor potential i att genom aktiv förvaltning ytterligare förbättra fastigheternas egenskaper och göra dem attraktivare för hyresgästerna, säger Kari Helin på HGR Property Partners.

Leimdörfer agerade finansiell rådgivare och Advokatbyrå Krogerus juridisk rådgivare åt säljaren i affären. För köparens del var Hannes Snellman juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige