Image

Sveafastigheter köper av Pandox

Transaktioner Sveafastigheter köper ytterligare ett hotel genom sin Fond III, den här gången handlar det om Ibis i Hägersten. Säljare är Pandox och köpeskillingen uppgår till 112 miljoner kronor.
Publicerad den 19 April 2012
Simon de Château. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Simon de Château. Bild: Eddie Ekberg.

Fonden äger nu 17 hotell, och precis som tidigare köper man genom ett joint venture med minoritetsägarna Midstar och Event Holding.

Hotellet är beläget invid E4/E20 och har 190 rum, tio konferenslokaler, restaurang och bar.

- Försäljningen är ett led i den fortsatta förädlingen av portföljen med 73 hotellfastigheter som förvärvades av Norgani 2010. Sedan förvärvet har totalt fem icke strategiska hotell avyttrats och nya avtal, med tillhörande investeringsprogram, har träffats för drygt 40 hotell, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

- Vi är glada över att kunna genomföra affärer i det rådande finansiella klimatet. Vi lyckas mycket tack vare våra starka relationer med DNB. Hotellet kommer att renoveras och ska sedan kunna konkurrera väl på marknaden, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige