Image
Peter Strand, vd för SLP.
Peter Strand, vd för SLP. Bild: SLP

Succédebut för SLP på börsen

Bolag På onsdagen inleddes handeln med SLP:s B-aktie på Nasdaq Stockholm – efter en timme handlades aktien på knappt 40 kronor, upp nästan 40 procent från teckningskursen som fastställdes till 27 kronor, det högsta i intervallet.
Publicerad den 23 Mars 2022

Intresset för erbjudandet har varit mycket stort bland såväl institutionella investerare i Sverige och internationellt som bland allmänheten i Sverige. Erbjudandet har således övertecknats flera gånger.

Om övertilldelningen utnyttjas tar SLP in 750 miljoner kronor, varav cornerstones tar cirka 480 miljoner.

Erik Selin, styrelseordförande i SLP:
– SLP har gjort en fantastisk resa och vi välkomnar alla nya aktieägare till bolaget. Med SLP:s starka affärsmodell och goda framtidsutsikter kommer bolaget genom noteringen på Nasdaq Stockholm att få ytterligare stöd för att finansiera fortsatt hållbar och långsiktig tillväxt.

Peter Strand, vd:
– Vi är mycket glada över det stora intresset vi mött från både institutionella och privata investerare. Det starka intresset visar en tilltro till vår affärsmodell att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter med hållbarhet i fokus. Vi välkomnar alla våra nya aktieägare i bolaget och ser fram emot att i en publik miljö fortsätta generera hållbar värdetillväxt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige