Image

Succé för första Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Det blev succé när Lokalnytt och Fastighetssverige anordnade Fastighetsmarknadsdagen för första gången i Uppsala, med talare som bland andra Ilija Batljan, Fredrik Wirdenius och Ingalill Berglund.
Publicerad den 21 Maj 2015

Närmare 150 personer besökte eventet som ägde rum på Uppsala konsert och kongress.

- Jag tycker att det var intressant. Det är bra att vid ett tillfälle få en sammanfattning av vad som är på gång och vilka planer som finns, säger Björn Johansson, Aspholmen, som även var där för att tala om kontorsläget i Uppsala.

Det gjorde han tillsammans med Solweig Lindell-Sohlberg, Mäklarhuset och Jonas Bjuggren, Vaskronan. Dagen präglades av optimism, men Solweig Lindell-Sohlberg uttryckte en viss oro:

- Då staden växer så snabbt kommer det att uppstå en brist på verksamhetslokaler. Det kommer att behövas 20 000 nya arbetsplatser de närmsta åren och 300 000 kvadratmeter lokaler kommer att behövas, sa hon.

Björn Johansson sa att för att kunna lösa detta måste de olika fastighetsaktörerna i staden vara eniga om åt vilket håll staden ska utvecklas. Hans gissning var i riktning mot Boländerna.

Moderator för dagen var Alexandra Pascalidou, och hon var nöjd med dagen.

- Det är oerhört inspirerande att vara med på en sån här dag, med en sådan enorm optimism. Det är kul att få ta del av den här framåtandan, säger hon.

Nils Wilander, Värderingsinstitutet, var en av besökarna:
- Det är intressant att höra hur fastighetsbolagen ser på utvecklingen och potentialen i Uppsala, säger han.

Även Lokalnytt och Fastighetssveriges vd, Rolf Andersson, var nöjd med dagen:
- Den har varit helt enastående, och jag tror starkt på nästa år när vi kommer tillbaka. Då kommer det att bli ännu bättre, säger han.

- Rasmus Thedin
rasmus@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

lokalnytt.se på Branschguiden

Lokalnytt.se är Sveriges ledande sajt för företag som söker nya lokaler, vare sig det är kontor, lager eller butikslokaler.

Varje vecka är tusentals personer inne på sajten och söker efter sin nästa lokal och läser artiklar om den kommersiella hyresmarknaden.

I koncernen ingår också Fastighetssverige, som är ett branschmedia om den kommersiella fastighetsbranschen. Fastighetssverige levererar dagliga (måndag-lördag) nyheter till drygt 50 000 läsare.

Vi levererar också dagliga nyheter med fokus på den nordiska marknaden via sajten nordicpropertynews.com, en engelskspr...

Läs mer om lokalnytt.se på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY