Image

Atrium Ljungberg storsatsar

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Atrium Ljungberg har stora planer i Uppsala. På Fastighetsmarknadsdagen berättade vd Ingalill Berglund om dem.
Publicerad den 21 Maj 2015
Ingalill Berglund, vd på Atrium Ljungberg, berättade om planerna i Gränby. Bild: Rasmus Thedin
Ingalill Berglund, vd på Atrium Ljungberg, berättade om planerna i Gränby.

Atrium Ljungberg planerar att bygga en andra stadskärna i Uppsala och kommer att investera 3 miljader kronor i att utveckla Gränby till en blandstad.

- En plats där man vill leva, bo och umgås. Vi kan alla föreställa oss den platsen och den vill vi vara med och skapa. Det finns fantastiska förutsättningar för det i Gränby. Vi kan göra en hel del själva, men även tillsammans med uppsalaborna och kommunen, sa Ingalill Berglund, vd för Atrium Ljungberg.

Hon berättade att de har stor erfarenhet av stadsutveckling och att ta stora platser och fylla dem med ett innehåll.

- Vi har i dag tio procent av vår verksamhet i Uppsala, och vi planerar en stor expansion i Uppsala. Gränby är en av de platser där vi ser störst potential i vår framtid, sa hon.

Redan 2006 påbörjades förändringsarbetet av Gränby centrum och ambitionen är att gå från köpcentrum till stadskärna. Nästa steg blir tre nya kvarter bostäder, med handel, service och kultur i bottenplan. Därefter kommer ytterligare fyra bostadskvarter att följa.

- Varför gör vi då detta? Det är lönsammare än att gå in i befintliga projekt. Här kan vi dessutom stärka det befintliga vi har på platsen. Vi kan göra bra saker som gynnar alla på den här platsen, sa hon.

- Rasmus Thedin
rasmus@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Atrium Ljungberg på Branschguiden

Vi skapar levande stadsmiljöer
Givetvis är husen grunden i vår verksamhet, men i själva verket är vi mer intresserade av människorna som vistas där.

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter. Vi fokuserar på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, handel, boende, service, kultur och utbildning. Det är så vi skapar stadsdelar där människor väljer att vara, idag och i morgon. Vi finns där Sverige växer; Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Vi utvecklar löpande våra fastigheter och områden, alltid med ett lå...

Läs mer om Atrium Ljungberg på Branschguiden

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2019

Var: Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 1

När: Onsdag 9 oktober 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här, senast 4 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala är ett seminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala som arrangeras av branschmagasinet Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad mm) i Uppsala som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2018 års event här:

 

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY