Image

Studentbostäder – på båt

Bostäder Vid nästa sammanträde med exploateringsnämnden den 7 februari kommer Stockholms stad att besluta om markanvisning för ett unikt projekt i Värtan – studentbostäder på båt.
Publicerad den 25 Januari 2013

Walleniusrederierna som äger båten räknar med att kunna uppföra 600 studentlägenheter om 40 kvadratmeter, samt 50 vandrarhemslägenheter. Målet är att de ska stå inflyttningsklara omkring 2017.

– Vi tar nu initiativ till ett unikt projekt där vi i ett slag kan öka antalet studentbostäder med 600 lägenheter i ett mycket attraktivt läge vid Norra Djurgårdsstaden. Eftersom det är första gången någon bygger en studentbåt krävs noggranna utredningar för att allt ska fungera med exempelvis brandskydd, tillgänglighet och bullernormer, men nu tar vi första steget mot ett förverkligande och det är jag väldigt glad för, säger exploateringsnämndens ordförande borgarrådet Joakim Larsson (M).

– Stockholm ska vara en kunskapsstad i världsklass och det förpliktigar oss att bidra med bostäder till studenterna. Det är viktigt att alla stadens aktörer bidrar till detta, samtidigt som frågor som berör hamnverksamheten särskilt måste studeras och beaktas för att trygga Stockholm Hamnars fortsatta verksamhet, säger Helena Bonnier (M), ordförande i Stockholms Hamnar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige