Image

Stridigheter inom Linköpingsexpo – vice ordföranden avgår

Bygg/Arkitektur Kristina Edlund (S), vice ordförande i Linköpingsexpo AB, lämnar sin post. - Jag tror inte att det går att genomföra en bomässa med kvalitet till 2016, säger Edlund. Samtidigt har detaljplanen för Vallastaden antagits.
Publicerad den 25 September 2013
Muharrem Demirok (C). Bild: Centerpartiet
Muharrem Demirok (C). Kristina Edlund (S) avgår som vice ordförande i Linköpingsexpo AB. Bild: Socialdemokraterna
Kristina Edlund (S) avgår som vice ordförande i Linköpingsexpo AB.

Linköpingsexpo AB är det bolag som ska genomföra Linköpingsbo 2016, ett samhällsbyggnadsprojekt, vars första etapp, Vallastaden, ska stå klar sommaren 2016.
I går antogs detaljplanen för Vallastaden av Linköpings kommunfullmäktige. En majoritet bestående av alliansen och socialdemokraterna ställde sig bakom förslaget, som innehöll vissa ändringar sedan ärendet bordlades vid förra fullmäktige.

– Äntligen har vi tagit beslut om första steget med att börja bygga samman stad och universitet, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall(M).

Samtidigt avgår Linköpingsexpos vice ordförande Kristina Edlund (S).
- Jag tror inte att det går att genomföra en bomässa med kvalitet till 2016. Sådana här projekt kräver att det finns en bred politisk samsyn och därmed en lyhördhet och öppenhet för synpunkter och förslag. Jag har inte fått gehör för de synpunkter och förslag jag lagt fram. Min upplevelse är också att jag undanhållits information, då jag exempelvis på sittande planeringsutskott i måndags fick reda på att bolaget behöver tillskott om 40,3 miljoner kronor. Därför väljer jag nu att avgå som vice ordförande i Linköpingsexpo AB, säger Kristina Edlund.

I samband med omröstningen om detaljplanen gjorde även Socialdemokraterna tilläggsyrkanden om att ledning och styrning för expot Linköpingsbo 2016 ska granskas och att expot ska skjutas upp till 2019. Dessa yrkanden bifölls inte av fullmäktige.
Vänsterpartiet och Miljöpartiet yrkade att detaljplanen skulle återremitteras, vilket inte heller bifölls.

Muharrem Demirok (C) är ordförande i Linköpingsexpo AB.

– Styrelsen har en bred samhällsförankring med representanter från näringslivet, universitetet och kommunen. Arbetet här har från början och framåt präglats av öppenhet. De påståenden som framförts om brister i bolagets budget är direkt felaktiga. Budgeten är balanserad och arbetet är rakt igenom finansierat, säger Muharrem Demirok och tillägger att arbetet för samhällsexpot fortsätter med full kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY