Image

Strategiskt samarbete mellan SSM och JVAB

Bygg/Arkitektur SSM och JVAB har tecknat ett samarbetsavtal där JVAB blir en strategisk partner för att genomföra mark- och anläggningsentreprenader i samverkan med SSM.
Publicerad den 13 Juni 2016

– Vi är två starka, båda Stockholmsbaserade , uppstickarbolag som kompletterar varandra väl. JVAB grundlägger städer och SSM bygger bostäder för morgondagens stockholmare, kan det bli bättre? Framtidens byggbransch handlar om att nyttja varandras kompetens på bästa sätt med långsiktiga samarbeten i öppenhet och förtroende – och det är vad vi ser framför oss inom detta samarbete, säger Fredric Kastevik, vd på JVAB.

SSM:s strategi är att återanvända och förbättra samma tekniska grundkoncept vid byggnationen. För att uppnå det vill SSM skriva långsiktiga samarbetsavtal för de största entreprenaderna, såsom mark. Genom långsiktiga samarbeten kan riskerna i entreprenaden minskas och större värde skapas för båda bolagen.

– Genom att kombinera våra bolags tekniska kompetens ser vi stor potential till att effektivisera byggprocessen, minska kostnaderna och öka lönsamheten. Dessutom optimeras affären ytterligare i ett långsiktigt samarbete när vi skapar tillförlitliga relationer och organisatoriskt samarbete, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Första projektet som ska utföras inom samarbetet är West Side Solna där SSM bygger 266 lägenheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY