Image

SSM bekräftar: På väg till börsen

Bolag SSM bekräftar nu att bolaget utvärderar förutsättningarna för en börsintroduktion.
Publicerad den 21 April 2016

SSM skriver:

”SSM har under de senaste tre åren upplevt en kraftig tillväxt och expansion av verksamheten baserat på den starka efterfrågan av bostäder från bolagets målgrupp ”morgondagens stockholmare”. I dag har bolaget 53 anställda och närmare 1 300 lägenheter i produktion. Föregående år byggstartade bolaget 547 bostäder och målet är att från och med 2018 starta 1000 bostäder per år. Sedan 2015 arbetar bolaget med att utveckla bostäder inom tre olika produktområden, bostadsrätter, hyresrätter och studentbostäder.

SSM ser en fortsatt stark efterfrågan de kommande åren inom det segment till vilka bolaget utvecklar bostäder. Mot bakgrund av att bolagets affär utvecklats positivt och det finns fortsatt goda möjligheter för tillväxt även i framtiden, vill ägarna genom bolagets styrelse undersöka förutsättningarna för att genomföra en ägarspridning och en kapitalisering av bolaget. I syfte att utvärdera en sådan process genomförs för närvarande en så kallad IPO-förstudie tillsammans med bolagets revisorer.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY