Image

Storsatsning på handel i Alingsås

Bygg Två bröder planerar för ett 20 000 kvadratmeter stort köpcentrum vid Ica Maxi i Alingsås.
Publicerad den 16 Maj 2012

Det är Alingsåsbröderna Ulf och Claes Melin som står bakom satsningen i gamla industrilokaler från 1906.

– Förutsättningarna är ovanligt bra. Ica Maxi har 2,3 miljoner betalande kunder om året, det ligger nära stadskärnan och handelsindex talar för att satsningen kommer att bli framgångsrik för både Alingsås och regionen, säger Ulf Melin, en av två initiativtagare till köpcentrumet Vimpeln.

– Vi hoppas att våra besökare ska parkera bilen vid ett tillfälle, här, och sedan kunna hitta allt de söker. Har man mindre tid finns allt på Vimpeln, vill man ta det lugnare och flanera är det ett stenkast till centrum.

Alingsås kommer med Vimpeln att kunna erbjuda destinationshandel, det vill säga att man åker för att handla men inte uppleva. Alingsås kommun anser att satsningen är viktig för stadens utveckling.

– Vimpeln kommer att bli ett bra tillskott till våra befintliga butiker. Den här satsningen skapar nödvändiga ytor som medför att Alingsås indexsiffror för volymhandeln får möjlighet att öka. Vimpeln skapar dessutom nya, viktiga arbetstillfällen, inte minst för ungdomar vilket är väldigt viktigt. Claes och Ulf har ett starkt personligt engagemang för sin hemkommun. Båda är goda exempel på eldsjälar som bidrar till utvecklingen av staden, säger Susanne Öström, kommundirektör i Alingsås.

I direkt anslutning till det nya köpcentrumet planeras även nya bostäder att uppföras.
– Det är ett läge som är alldeles för bra att inte använda, så vi planerar att bygga omkring 120 bostäder med luftig känsla på byggnadens södra sida. På detta sätt knyter vi ihop Vimpeln med övriga Alingsås på ett naturligt sätt, säger Ulf Melin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige