Image

Stockholms stad köper för 279 miljoner

Transaktioner St Eriks Markutveckling, ett helägt dotterbolag till Stockholms stad, köper två kommersiella fastigheter av Kungsleden för 279 miljoner kronor.
Publicerad den 12 September 2011

Fastigheterna ligger i utkanten av Slakthusområdet i Johanneshov, i södra Stockholm.
Stockholms Stad driver ett omfattande förändringsarbete av hela Slakthusområdet och antog under 2010 ’Vision Söderstaden 2030’ med syfte att utveckla området till en evenemangs- och nöjesknutpunkt med arenor, kontor och bostäder.

Bland annat köpte staden nyligen Palmfelt Center av Niam för 880 miljoner kronor.
Fastigheterna i den här affären har en uthyrningsbar area om cirka 25 000 kvadratmeter, fördelade på 55 procent lager och 45 procent hanteringsytor, kontor, personalutrymmen och restaurang. 95 procent av lagervolymen utgörs av fryslager.

Direktavkastning uppgår till 6,4 procent. Försäljningspriset är i linje med bokfört värde och Kungsledens anskaffningsvärde.

- Jag är mycket nöjd med försäljningen och jag ser Stockholms stad som en naturlig ägare i och med det stora förändringsarbetet som sker i Slakthusområdet, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY