Image
Projektet Renstiernas gata, inspirationsbild.
Projektet Renstiernas gata, inspirationsbild. Bild: Wallin

Stockholmia förvaltar ny fastighet på Södermalm i Stockholm

Bygg/Arkitektur Vid årsskiftet 2024/2025 beräknas 23 lägenheter stå färdiga för inflyttning i en ny fastighet intill Nytorget på Söder i Stockholm. Fastigheten, som även kommer att inrymma en restaurang, kommer att förvaltas av fastighetsbolaget Stockholmia.
Publicerad den 20 December 2023

Bakom fastighetsprojektet Renstiernas Gata vid Nytorget på Södermalm står fastighetsbolaget Wallin med Habitek som totalentreprenör. Fastigheten har ritats av Belatchew Arkitekter och ska förvaltas av Stockholmia. Projektet kommer att inrymma 23 lägenheter samt en restaurang på gatuplan som vetter mot Nytorget. Inflyttning beräknas ske vid årsskiftet 2023/24 och lägenheterna kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen.

– Vi har kunnat komma in med förslag och idéer från ett förvaltarperspektiv. Val av material och produkter är exempel på delar där vi varit med och påverkat. Svanenmärkningen innebär att vi aktivt har sökt efter produkter med god hållbarhet som är möjliga att reparera om något skulle gå sönder. Vi förvaltar redan fler än 10 fastigheter på Södermalm, vilket innebär att den nya fastighetens läge passar oss utmärkt, säger Lara Slewa, ansvarig förvaltare på Stockholmia,

– Det känns tryggt att Stockholmia med sin långa historik och sitt fina bestånd får förvalta det första hyresrättsprojekt vi bygger i modern tid, säger Erik Wallin, vd på fastighetsbolaget Wallin som är byggaktör i projektet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige