Image
Sara Östmark.
Sara Östmark. Bild: Stenvalvet

Stenvalvet köper skolfastighet av Capman i Stockholm

Transaktioner Stenvalvet förvärvar tomträtten Skutkrossen 17 av Capman Real Estate. Fastigheten om cirka 12 000 kvadratmeter i västra Stockholm förhyrs till största delen av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. I lokalerna bedrivs grundskola för årskurs 4-9.
Publicerad den 20 April 2020

Förvärvet ligger i linje med Stenvalvets strategi att förvärva och utveckla samhällsfastigheter med inriktning mot vård, skola, omsorg och rättsväsende. Fastigheten Skutkrossen 17 är en fastighet med projektutvecklingsmöjligheter som ligger i ett av Stockholms utvecklingsområden för bostäder.

Byggnaden är cirka 12 000 kvadratmeter och är det andra förvärvet av skolfastigheter i Stockholmsområdet som Stenvalvet genomfört på kort tid. Andelen skolor i portföljen uppgick till 17 procent per årsskiftet.

– Tomträtten är belägen i ett framtida utvecklingsområde för bostäder, vilket gör förvärvet extra intressant, säger Sara Östmark tf vd på Stenvalvet.

– Vi arbetar metodiskt vidare enligt vår långsiktiga strategi att i egen regi utveckla lokaler för samhällsservice i Sverige.

Stenvalvet har tillträtt fastigheten.

Skutkrossen är den 13:e försäljningen från Capman Nordic Real Estate I Fund. Capman reser nu kapital för sin tredje value add-fond i Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige