Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus når 96 procent i Maxfastigheter – erbjudandet ovillkorat

Bolag Stenhus Fastigheters bud på Maxfastigheter går igeno. Acceptperioden är avslutad om Stenhus har nått 96,49 procent av aktierna och 96,16 procent av teckningsoptionerna i bolaget.
Publicerad den 29 Juni 2021

Villkoret om mer än 90 procents anslutningsgrad i erbjudandet är således uppfyllt.

Bolaget genomför därmed även den riktade nyemissionen till Sterner Stenhus Holding AB och Fastighets AB Balder som det beslutades om vid årsstämman. Nyemissionen sker till en teckningskurs om 15 kronor per aktie, innebärande en ökning av aktiekapitalet med 30 000 000 kronor, och tillför bolaget 450 miljoner kronor.

Vidare förlänger Stenhus Fastigheter acceptfristen i erbjudandet till den 13 juli 2021.

Med anledning av fullföljandet av erbjudandet kommer Maxfastigheter att konsolideras i Stenhus Fastigheter-koncernen från och med den 1 juli 2021 i och med att Stenhus Fastigheter inte kommer erhålla kontroll över Maxfastigheter ännu vid den initiala acceptfristens utgång.

Stenhus Fastigheter kan komma att förvärva aktier och teckningsoptioner i Maxfastigheter under den nu förlängda acceptperioden, dock ej till ett pris överstigande priset i erbjudandet.

Stenhus Fastigheter avser att initiera tvångsinlösenförfarande avseende de återstående aktierna i Maxfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige