Image

Stendörren köper i Uppsala och Enköping

Transaktioner Stendörren Fastigheter har, via dotterbolag, ingått avtal med Queenie Holding och MCA förvaltning i Uppsala om förvärv av en portfölj bestående av totalt tre fastigheter varav två fastigheter, Husbyborg 15:1 och Librobäck 21:3, är belägna i Uppsala och fastigheten Stenvreten 7:74 i Enköping. Tillträde planeras till den 17 december 2018.
Publicerad den 15 November 2018

Förvärvet sker via bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till närmare 42 miljoner kronor, baserat på ett samlat underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor. Årshyresvärdet, fullt uthyrt, uppgår till knappt 10 miljoner kronor. Den uthyrningsbara ytan på fastigheterna uppgår till drygt 11 000 kvadratmeter och uthyrningsgraden är för närvarande 96 procent med en genomsnittlig hyresduration om fem år.
– Vi är glada över förvärvet av tre mycket välskötta fastigheter i Uppsala och Enköping, belägna i områden där Stendörren sedan tidigare äger ett flertal fastigheter. Fastigheterna genererar stabila kassaflöden och erbjuder även betydande potential i form av attraktiva byggrätter, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.
– De förvärvade objekten passar väl in i Stendörrens fastighetsbestånd. Genom detta förvärv stärker vi vår position ytterligare i områden som vi har valt att prioritera samtidigt som positiva synergieffekter för förvaltning och uthyrning skapas, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige