Image
Bild: Steen & Ström

Steen & Ströms miljardinvestering i Kristianstad beviljad

Bygg Steen & Ström Sverige, som utvecklar Kristianstad Nya Galleria, har fått sin investeringsbegäran beviljad. Beslutet togs formellt i koncernens styrelse i mitten av juli. Gallerian är ett av de största byggprojekten i centrala Kristianstad och Steen & Ström har lagt stor vikt vid att integrera projektet i kommunens plan för stadsutvecklingen. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.
Publicerad den 14 Augusti 2012
Nya gallerian i Kristianstad. Bild: Steen & Ström. Bild: Steen & Ström
Nya gallerian i Kristianstad. Bild: Steen & Ström. Wilner Andersson. Bild: Steen & Ström. Bild: Steen & Ström
Wilner Andersson. Bild: Steen & Ström.

- Genom att skapa utrymme för shopping, umgänge och trivsel kan vi stödja kommunens ambitioner att utveckla och bibehålla en levande stadskärna, säger utvecklingschef Erik Lennhammar.

Ett gestaltningsråd med både politiker och tjänstemän inom kommunen har tillsammans med Steen & Ström diskuterat gallerians utformning och funktion i stadsmiljön för att på bästa sätt möta framtidens krav.

Steen & Ströms ambitioner att bygga de bästa mötesplatserna ställer krav på att följa samhällsutvecklingen och företaget lägger stora resurser på omvärldsanalys och framtidsforskning. Att också vara aktiva på marknaden med om- och tillbyggnader samt nyetableringar där kunskaperna kan omsättas i praktiken är viktigt för att behålla försprånget.
- Det är glädjande att vi nu har ännu ett projekt i genomförandefas och dessutom befinner sig ytterligare ett antal projekt i förstudie- och idéfas, säger Wilner Anderson, chef för Steen & Ström i Sverige.

Gallerian i Kristianstad kommer att byggas och öppnas i två etapper och första spadtaget sker nu den 1 september. Etapp ett som öppnar i oktober 2013 omfattar parkeringshus i fem våningar samt 7 400 kvadratmeter handel varav drygt hälften utgör dagligvaror. Etapp två med drygt 20 000 kvadratmeter öppnar i oktober 2014.

Fakta

Projekt Kristianstad Nya Galleria omfattar totalt cirka 86 000 kvadratmeter och kommer med sina cirka 28 000 kvadratmeter handel att innehålla ungefär 70 butiker. Förutom handel omfattar projektet cirka 150 bostäder och drygt 1 100 parkeringsplatser. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige