Image
Solvallastaden
Solvallastaden Bild: Stockholms stad

Startklart för 2 000 bostäder vid Solvalla

Bygg/Arkitektur Stockholms stadsbyggnadsnämnd godkände på torsdagen start-PM för Södra Solvallastaden, en helt ny stadsdel med 2000 bostäder, service, skola och verksamheter vid Solvalla Travbana. Dessutom beviljade nämnden bygglov för Nya Slussens bussterminal i Katarinaberget.
Publicerad den 8 Mars 2019

– Södra Solvallastaden är ett projekt som kommer att tillföra stora kvaliteter till Västerort. Här skapas en sammankopplad, tät och varierad stadsdel med slutna kvarter och levande bottenvåningar som skapar trygghet för boende och besökare, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Planområdet består idag till största delen av hårdgjorda ytor, parkeringsytor, motorvägsramper och skog. Det som idag är ett verksamhets- och eventområde utvecklas till att bli kvarterstad med en blandning av bostäder, skola, näringsverksamheter, kontor och service. I kvarteret längst ner i sydöst föreslås hotell. Attraktiva mötesplatser och rekreationsområden som Solvallaskogen tillgängliggörs och nya tillskapas.

– Det kommer att bli en naturnära och aktiv stadsdel med stora inslag av grönska i stadsrummet. Arenan ska följa med i utvecklingen av denna fantastiska stadsdel och vi ser möjligheter för nya verksamheter inom sport, idrott och hälsa att växa fram vid arenan för att skapa en hållbar stadsdel, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Nämnden beviljade även bygglov för Nya Slussens bussterminal i Katarinaberget.

– Nya Slussen kommer att bli en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken i hela Stockholmsregionen, därför är det av största vikt att vi går vidare med bussterminalen i Katarinaberget. När bussterminalen står klar 2023 kommer den att skapa bekvämare, tryggare och smidigare färdvägar genom centrala Stockholm, säger Joakim Larsson (M).

– Den grönblå majoriteten har sedan vi tillträdde varit fokuserade på att hålla hög takt i bostadsbyggandet och i de angelägna infrastrukturprojekt som staden behöver, säger Joakim Larsson (M).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige