Image

Stångåstaden säljer för 152 miljoner

Transaktioner Stångåstaden säljer en bostadsfastighet i Linköping till Botrygg för 152 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Januari 2013

Fastigheten Tjärtunnan 2 med 300 lägenheter ligger i Johannelund med adresser på Ödegårdsgatan 37-69, Munkhagsgatan 2-26 samt Skogslyckegatan 2-16.

Botrygg tillträder fastigheten 1 april.

Stångåstadens strategi går ut på att sälja i områden där man i dag är dominerande. Utifrån samma grund har man tidigare sålt fastigheter i Skäggetorp, Ryd och Berga.
Förutom de 300 lägenheterna ingår också cirka 160 garage- och parkeringsplatser samt ett antal mindre lokaler i försäljningen.

- Försäljningen av Tjärtunnan 2 till en etablerad aktör som Botrygg AB känns bra. Att vi genom försäljningen får in fler aktörer i området som värnar om dess utveckling är bara positivt, säger Hans Lander, vd på Stångåstaden.

- När vi nu säljer Tjärtunnan 2 tar vi ytterligare ett steg till en bättre balanserad fastighetsportfölj säger En balans som i slutändan kommer hyresgästerna tillgodo genom bättre ekonomi för företaget som innebär att vi kan fortsätta satsa på bland annat underhållet, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden.

- För vår del är köpet av Tjärtunnan ett bra sätt att stärka vår position på Linköpingsmarknaden. Botrygg har ett fastighetsbestånd med nybyggda eller ombyggda hus under 90- och 00-talen. Husen i Johannelund från 1950-talet med relativt lägre hyror blir ett bra komplement för oss, säger Michael Cocozza, vd på Botrygg AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige