Image

Stadshuset först med ny Breeamklassning

Energi/miljö Som första byggnad i Sverige och som första stadshus utanför Storbritannien har Stockholms stadshus miljöklassats enligt standarden Breeam In-Use, en ny standard för miljöklassning av befintliga byggnader.
Publicerad den 2 Maj 2013
Stockholms stadshus. Bild: Yanan Li
Stockholms stadshus. Madeleine Sjöstedt. Madeleine Sjöstedt.

Stadshuset är först ut av byggnaderna i stadens bestånd att miljöklassas. Målet är att omkring 100 av stadens byggnader ska miljöklassas inom fem år.

- Själva symbolen för Stockholm, vårt stadshus, har som första svenska byggnad miljöklassats enligt en ny standard. Kulturfastigheter är ofta svåra att miljöanpassa. Stadshusets certifiering är därför ett gott betyg åt stadens miljöarbete, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

- Över 200 miljoner satsas på att miljöanpassa och energieffektivisera stadens fastigheter. Syftet är att bidra till stadens mål om att minska sina utsläpp av växthusgaser med 25 procent till 2015. Samtliga fastigheter som staden äger och förvaltar ska miljöklassas. Efter stadshuset är det dags för Oscarsteatern, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige