Image

SSM utvecklar nytt bostadsprojekt i Täby kommun

Bygg/Arkitektur SSM får markanvisning för 79 lägenheter i Täby.
Publicerad den 17 November 2014
SSM får markanvisning för 79 lägenheter i Täby. Bild: Arkitema Architects
SSM får markanvisning för 79 lägenheter i Täby.

I juni 2014 bjöd Täby kommun in marknadens byggherrar för att tävla om markanvisningar i kommunens nästa, stora stadsutvecklingsområde Västra Roslags-Näsby. Visionen för området är en hållbar stadsdel med nyskapande och särskiljande arkitektur och grönskande utemiljöer. Nu har tävlingen avgjorts och under föregående vecka offentliggjordes vinnarna i markanvisningstävlingen.

Vid offentliggörandet stod det klart att SSM erhållit markanvisningen för ett av bolagets inlämnade tävlingsbidrag. Exploateringsförslaget har utformats tillsammans med arkitektbyrån Arkitema Architects och projektet innehåller totalt 79 yteffektiva lägenheter. Detaljplanarbete påbörjas under första kvartalet 2015.

– Vi är glada över att Täby Kommun uppskattade vårt tävlingsförslag. Vi ser fram emot att nu tillsammans med övriga byggherrar och Täby kommun utveckla Västra Roslags-Näsby till en attraktiv och levande stadsdel. Läget och området passar vår målgrupp ”morgondagens stockholmare” perfekt. Vi ser med spänning fram emot att inom kort förverkliga SSM:s första projekt i Täby, säger Mattias Roos, vd på SSM.

– Vårt förslag som vi ritade för SSM gick i linje med visionen för stadsdelen med nyskapande och särskiljande arkitektur och grönskande miljöer. Kommunen vill förnya och förtäta med fokus på hållbarhet. Vi har därför föreslagit en bebyggelse med sedumtak, växtbeklädda väggar mot gården och solpaneler på taken. Projektet är inspirerat av Arkitemas projekt Sluseholmen i Danmark. Fasaden delas upp med olika uttryck och växlar mellan rött tegel, vit puts och svarta fasadskivor - ett mini-Sluseholmen norr om Stockholm dock utan kanaler, säger Ola Göransson, Affärsområdeschef och Partner, Arkitema Architects.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige