Image
Mattias Roos, vd för SSM.
Mattias Roos, vd för SSM. Bild: SSM

SSM på väg att överlåta entreprenadverksamheten

Bolag SSM vill fokusera på sin kärnverksamhet. Ett led i detta är att överlåta entreprenadverksamheten till Mecon Bygg AB, som man samtidigt inleder ett strategiskt samarbete med.
Publicerad den 16 Maj 2019

SSM har för avsikt att fokusera kärnverksamheten till affärs- och projektutveckling, försäljning samt eftermarknad och samtidigt inleda ett strategiskt samarbete med entreprenad-bolaget Mecon Bygg AB, ett bolag som är specialister inom kostnadseffektiva totalentreprenader för flerbostadshus. Till följd av det planerade samarbetet för SSM och Mecon diskussioner om att överlåta SSM:s entreprenadverksamhet – ett 20-tal medarbetare – till Mecon. SSM kommer nu att påkalla MBL-förhandlingar avseende de planerade förändringarna.

Mecons specialistkompetens inom stora entreprenader förväntas påverka SSM:s projektmarginaler positivt över tid, i övrigt bedöms överlåtelsen ha en marginell resultatpåverkan för SSM under 2019.

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste byggbolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas.

Det känns också tryggt att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Roos, verkställande direktör SSM.

– Mecon kommer att kunna bidra med mångårig erfarenhet inom bostadsbyggande och tillföra kompetens tidigt i byggprocessen för att producera kostnadseffektiva bostäder. Vi glädjs också åt möjligheten till att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, vd för Mecon Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige