Image

SSM köper i Bromma

Transaktioner SSM Holding har, genom ett bolagsförvärv, köpt fastigheten KV Linneduken 1 i Bromma. Säljare är Granen Fastighetsutveckling. Projektet omfattar cirka 15 500 kvadratmeter BTA och beräknas innehålla cirka 220 lägenheter.
Publicerad den 14 Mars 2014

Granen har under de senaste åren tillsammans med Stockholms stad framgångsrikt utvecklat fastigheten till beslut om en ny detaljplan för bostäder. Detaljplanen vann laga kraft under 2013.

- Vi är glada och nöjda med att vi kunnat genomföra en försäljning utav detta projekt. SSM är en bra köpare och ett spännande bolag med en intressant affärsidé. Jag tror de har fantastiskt goda förutsättningar att lyckas med deras plan för detta projekt och det skall bli kul att nu se projektet förverkligas, säger Per Arwidsson, ägare till Granen Fastighetsutveckling.

SSM har bestämt sig för att fortsatt marknadsföra projekt som Bromma Tracks. SSM avser nu att bearbeta projektet så att det blir den produkt bolaget strävar efter att utveckla. Totalt beräknas projektet innehålla cirka 220 lägenheter, framförallt 1-2 rum och kök, väl anpassade för att tillgodose bolagets unga målgrupp och den stora efterfrågan på små yteffektiva och funktionellt designade lägenheter som finns idag.

Säljstart är planerad till september och produktionsstart strax innan årsskiftet.

- SSM:s vision är att utveckla Stockholmsregionens mest efterfrågade bostäder. Vi vill utveckla bostäder som många människor vill bo i och har råd att köpa. Vi vill bygga i Stockholmsregionen där bostadsbristen är ett faktum för hundratusentals människor. Inte minst för unga vuxna som vill flytta hemifrån till eget boende eller för människor som flyttar till regionen för att arbeta eller studera. Vi är mycket glada över att ha förvärvat ytterligare ett projekt perfekt anpassat för vår kundgrupp, morgondagens stockholmare. Brommaplan står inför en spännande period av tillväxt och utveckling och förvärvet av Kv Linneduken 1 ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för stockholmare som vill bo nära stadens puls, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

Savills och Linklater har på uppdrag av säljaren arbetat med förmedlingen av affären.

Setterwalls Advokatbyrå har företrätt SSM i affären. Köpeskillingen är inte offentlig.

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige