Image

Solna fortfarande bäst i landet

Sverige Svenskt Näringslivs årliga rankning över näringslivsklimatet i Sverige har kommit. Solna ligger överst på listan för fjärde året i rad.
Publicerad den 4 Maj 2011

– Solna fortsätter att imponera med både mycket goda betyg från de egna företagarna och höga värden på de statistiska faktorer som kompletterar enkätsvaren, säger Carolina Brånby, ansvarig för lokalt företagsklimat på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringslivs kommunranking bygger till största delen på enkätsvar från drygt 33 000 företagare från hela landet som satt betyg på hemkommunens företagsklimat.

– Svaren från företagen gör vår ranking unik. Företagarna är de verkliga experterna på företagsklimat.



Här är de 20 kommuner som placerar sig överst på listan:

1. Solna
2. Vellinge
3. Trosa
4. Sollentuna
5. Laholm
6. Habo
7. Sigtuna
8. Nacka
9. Danderyd
10. Upplands Väsby
11. Ängelholm
12. Härryda
13. Helsingborg
14. Höganäs
15. Enköping
16. Täby
17. Bollebygd
18. Vårgårda
19. Gnosjö
20. Sunne

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige