Image

Snabbt bygge av stadsradhus i Luleå

Bygg/Arkitektur Det blir rivstart för bygget av Luleås första stadsradhus. Galären och Peab har satt till alla resurser som behövs för att inflyttningen ska kunna ske om ett år.
Publicerad den 8 September 2014

- Luleå behöver många nya bostäder och därför är det mycket glädjande att stadsradhusen kommer på plats så snabbt, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå.

I förra veckan togs det första spadtaget av Luleås kommunalråd Niklas Nordström tillsammans med representanter för byggherren Galären och byggföretaget Peab. Redan i oktober nästa år ska 22 av de 45 stadsradhusen stå klara.

Försäljningen av stadsradhusen påbörjades i juni, men än så länge är bara ett hus formellt sålt.

- Intresset är däremot mycket stort, men intressenterna vill avvakta tills vi med säkerhet vet när byggnationerna kommer igång. Därför förväntar vi oss att försäljningen kommer att lossna nu när vi kan precisera att köparna kan flytta in redan om ett år, säger Galärens marknadschef Veronika Johansson.

Stadsradhusen är 164 kvadratmeter. Insatsen ligger runt tre miljoner kronor. Månadskostnaden är beräknad från 6 500 kronor utan belåning. Vid full belåning och rörlig ränta, drygt 10 000 kronor inklusive driftskostnader.

- Det är ett extremt prisvärt boende, inte minst med tanke på den höga kvaliteten både interiört med de många inredningsvalen, och exteriört med de varierande tegelfasaderna och den tilltalande utemiljön, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

Till varje stadsradhus ingår tomt med förgård och innergård, terrass, förrådsbodar och carport. All infrastruktur är inkluderad med gator, belysning, gemensamhetslokaler, konstnärlig utsmyckning samt fjärrvärme, miljöel och bredband.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige